Składniki:
100 g kaszy bulgur
1 łyżka oliwy
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 cukinia
1 papryka
przyprawy: po 1 łyżeczce kurkumy, czubrycy, 1 łyżeczki czarnego pieprzu, szczypta kozieradki, sól
1 szklanka ugotowanej białej fasoli (może być z puszki)
pęczek natki pietruszki
2 łyżki orzechów ziemnych niesolonych
Wykonanie:
Kaszę bulgur ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy.
Na patelnię wlej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę oraz pokrojone ząbki czosnku i duś przez 3 min. Dodaj pokrojoną cukinię, paprykę oraz przyprawy i duś wszystko, mieszając, ok. 10 min. Dodaj odsączoną fasolę oraz ugotowaną kaszę i wymieszaj. Podawaj posypane posiekaną zieleniną i orzechami.
Pomóż w rozwoju naszego portalu